torsdag 7 april 2011

Det är påfrestande

Nu har vi fått sista fakturan, 7 april.
Texten nedan skrev jag för ett tag sedan, men jag vill ändå ta med den.
To whom it may concern:

Jag är faktiskt förvånad över den brist på respekt som ni visar oss.
Vi köpte en tjänst av er, att renovera vårt badrum, som skulle ta fyra veckor. Nu över fyra månader senare har vi inte kommit i närheten av ett färdigt badrum.
Det är påfrestande för familjerelationerna att leva med ovissheten som ni skapar. Vi är inte längre övertygade om att slutresultatet blir bra, trotts att ni tar omtag, gör om och så att säga rättar till tidigare misstag.
Det är påfrestande när fem personer (varav två tonåringar) ska samsas om ett badrum på morgonen och försöka hinna till jobb, skolor och dagis. Det känns inte rättvist med den frustration som barnen utsätts för, p.g.a. att ni inte klarar av att sköta ert jobb.
Eftersom vi räknade med att arbetet med badrummet skulle ta fyra veckor packade vi ner saker i flyttkartonger och plastpåsar. Det är påfrestande när man inte hittar febertermometern, hostmedicinen eller salvan. Det är påfrestande när saker står och blir blöta i det andra badrummet, för att något av barnen har ställt ifrån sig saker som det egentligen inte fanns plats för där.
Det är påfrestande när man måste följa med fyraåringen ner en våning och genom hela huset för att kissa mitt i natten.
Det är påfrestande när fritiden går åt till att försöka styra ett projekt, som vi trodde att vi köpt tjänsten av er att sköta, speciellt när man inte ser något slut.
Det är påfrestande på våra jobb, när vi måste gå ifrån för att åka hem och lösa kriser, som ni som huvudentreprenör borde ha skött.
Vi brukar cykla till jobbet. Nu har vi istället åkt mycket bil för att ha möjlighet att snabbt åka hem om det skulle behövas.
Det är påfrestande hur mycket extra vi får städa hemma hela tiden, för så är det på en byggarbetsplats.
Men, det skulle ha tagit fyra veckor.
Ska ett golv behöva göras om tre gånger?
Ska duschväggar behöva sättas om tre gånger innan det blir i närheten av bra?
Varför behöva ta in en oberoende besiktningsman, när det står klart för alla som kan läsa av ett vattenpass att golvet inte lutar?